dimarts, 12 de gener del 2016

Teatre en anglès al Castell per a l'ESO de l'Institut Joan Puig i Ferreter

El passat dilluns, 21 de desembre de 2015, els alumnes de 3r i 4t d’ESO van assistir al Castell del Paborde de la Selva del Camp a la representació de l’obra “Shake it up”, duta a terme per la companyia Blue Mango Theatre

El títol de l’espectacle és un joc de les paraules “Shakespeare” i “Shake up”(remenar, sacsejar), ja que aquesta peça teatral és una mena de còctel d’algunes de les obres més famoses del cèlebre i universal dramaturg anglès. Un grup de companys actors s’ajunta per representar fragments de quatre obres shakespearianes. Blue Mango Theatre agafa escenes clàssiques de “Hamlet”, “Romeo and Juliet”, “Macbeth” i “A Midsummer Night’s Dream” i les actualitza donant-los un nou enfoc per acostar-les i fer-les més accessibles al seu públic adolescent. Vam escollir aquesta obra perquè l’any 2016 es commemora el quart centenari de la mort de William Shakespeare i és una manera de retre homenatge a aquest geni de la literatura anglesa. 

La mateixa companyia va representar posteriorment la comèdia interactiva intercultural “Speaking Spanglish”, adreçada als alumnes de 1r i 2n d’ESO. L’obra segueix les aventures de la Maica, una noia catalana que va a viure un any a Gran Bretanya. Els seus pares l’han previngut del menjar dolent, del temps plujós, dels veïns antipàtics i dels “hooligans” o brètols del futbol. Per això, la Maica té algunes idees preconcebudes i estereotipades sobre Gran Bretanya. Durant el seu viatge s’adona que alguns d’aquests estereotips no són certs i que el país pot ser a la vegada divers i acollidor. Tot plegat farcit de molt d’humor i moltes rialles. 

En ambdues obres, força visuals i dinàmiques, els tres actors nadius van aconseguir engrescar l’alumnat i fer-lo participar d’una manera molt activa, tant verbalment com físicament, en el desenvolupament de l’espectacle. Aprofitem per agrair especialment la col·laboració d’aquells alumnes que tan amablement van avenir-se a formar part de les obres pujant ràpidament a l’escenari quan els actors van demanar voluntaris. Alumnat i professorat ho vam passar d’allò més bé alhora que rebíem una privilegiada classe d’anglès. 





Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada